بیانیه کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد: سه تظاهرکننده دیگر اعدام شدند، جامعهٔ جهانی باید قویتر عمل کند
کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد در رابطه با اعدام سه زندانی قیام در اصفهان بیانیهای صادر کرد.
بیانیه کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد – ۲۰می۲۰۲۳
جنایت علیه بشریت در ایران: ۳تظاهرکنندهٴ دیگر اعدام شدند – جامعهٔ جهانی باید قویتر عمل کند
اعدامشدگان بهای آزادی را با جان خود پرداختند
قضاییهٔ رژیم آخوندی در ایران روز ۱۹ماه می سه ایرانی صالح میرهاشمی (۳۶ساله)، مجید کاظمی (۳۰ساله) و سعید یعقوبی (۳۷ساله) را اعدام کرد. هر سه نفر پیش از آن به صورت سیستماتیک شکنجه شده و سپس بهاتهام «محاربه» بهمرگ محکوم شده بودند. این نشانهٔ آشکاری از استمرار جنایت علیه بشریت در ایران است.
گروههای حقوقبشری در تحلیلشان از اعدام این ۳زندانی سیاسی از «اعترافگیری اجباری، اظهارات دروغ سایر متهمان، تحقیقات ناقص ادارات، غرضورزی قاضی و دادرسیهای ناعادلانه» گزارش میدهند.
اعدام این ۳نفر که گفته میشود در اصفهان در قیامهای سراسری شرکت داشتهاند، امتداد یک موج بیسابقهٔ اعدام است که در ایران بالا گرفته است. فقط در روز ۱۸ماه می۱۶زندانی اعدام شدند، چیزی که تعداد اعدامشدگان طی ۴هفتهٔ گذشته را به دستکم ۱۲۲نفر بالغ میکند.
بیانیه کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد میافزاید، این کمیته که متشکل از اعضای فعلی و پیشین مجلس فدرال آلمان و همچنین مدافعان حقوقبشر است، از سالیان پیش محکومیت زندانیان سیاسی بهواسطه اعترافاتی را که تحتشکنجه گرفته میشوند محکوم کرده و از دولت آلمان خواستار اقدام شده است. حکم اعدام تحت عنوان «محاربه» مبتنی بر فتوایی است که خمینی بنیانگذار این رژیم با هدف نابودی مخالفان تحت عنوان «دشمن خدا» صادر کرده بود. رئیس جمهور فعلی رژیم آخوندی ابراهیم رئیسی این فتوا را در تابستان۱۳۶۷ به عنوان عضوی از «هیأت مرگ» بهاجرا گذاشت. هیأتی که دهها هزار زندانی را در تهران (و هزاران تن را در سراسر ایران از طریق هیأتهای مشابه) به جوخه اعدام سپرد.
بیانیه کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد تصریح میکند، سیاست آلمان که بهنظر میرسد پس از اعتراضات در حال بازگشت به «حالت عادی» است و سیاست اروپا که تلاشهای اولیه برای نزدیک شدن بهادامهٔ مذاکرات اتمی در آن وجود دارد، فقط در خدمت رژیم ایران خواهد بود و اجازه میدهد موج سرکوب توسط رژیم ادامه یابد. فقط با یک سیاست قاطعانهٴ بیشتر میتوان با این مسأله مقابله کرد. چنین سیاستی شامل قرار دادن سپاه پاسداران در لیست تروریستی و تشکیل کمیتهٔ تحقیق سازمان ملل در خصوص قتلعام۱۳۶۷ است تا خامنهای، رئیسی و سایر مقامات درگیر (در این جنایت) را بهحسابرسی بکشند.
در پایان بیانیه کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد یادآور میشود، حق تعیین سرنوشت و حق مقاومت آن گونه که در قانون اساسی آلمان تصریح شده، باید برای شهروندان ایرانی به رسمیت شناخته شود. سکوت و عملکردی بر طبق «وضع موجود» فقط به رژیم کمک میکند تا مخالفان بیشتری را اعدام، شکنجه و زندانی کند.
امضا کنندگان بیانیه کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد:
لئو داتسن برگ، رئیس کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد، نماینده پیشین مجلس فدرال
مارتین پاتسلت، عضو ریاست کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد، نماینده پیشین مجلس فدرال
دکتر فرانتس یوزف یونگ، وزیر پیشین دفاع آلمان
اشتفانی بونگ، نایبرئیس گروه پارلمانی دموکرات مسیحیان در مجلس ایالت برلین
هرمان یوزف شارف، نایبرئیس گروه پارلمانی دموکرات مسیحیان در مجلس ایالت زارلند
هیله یاکوب رولف، مدیر اجرایی کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد، رئیس افتخاری سندیکای کارمندان امور اجتماعی
کریستیان سیمرمان، عضو ریاست کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد، متخصص امور حقوق بشر
کاترین بورن مولر، رئیس افتخاری جامعهٔ بینالمللی حقوقبشر
ادوارد لینتنر، معاون پیشین وزیر کشور آلمان
پروفسور دکتر کریستف دگنهارت، حقوقدان برجسته در امور حقوق دولت و ادارهٴ کشور