جاوید رحمان: باید سازوکار مستقلی از سوی جامعه بین المللی برای تحقیق و حسابرسی موارد نقض حقوق بشر در ایران ایجاد شود
جاوید رحمان: در اعتراضات ایران «بیش از ۲۷ کودک تاکنون کشته شده اند که برخی از آنها با گلوله جنگی کشته شده اند و برخی دیگر تا حد مرگ مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند. شواهد روشنی نشان می دهد استفاده بیش از حد، مرگبار و بی رویه از زور پاسخ نیروهای امنیتی است.»
جاوید رحمان گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۴ آبان ۱۴۰۱ پنجمین گزارش خود از وضعیت حقوق بشر در ایران را به مجمع عمومی ملل متحد، تقدیم کرد. وی در این گزارش شرایط خشونت در ایران [تحت حاکمیت آخوندها] را «بیسابقه» خواند.
جاوید رحمان در تازه ترین گزارش خود گفت: «درگذشت این دختر ۲۲ساله کرد (مهسا امینی) در بیمارستان پس از بازداشت به دست پلیس اخلاق، با خشم مردم و امواج عظیم اعتراضات در سراسر کشور، و اقشار اجتماعی رو به رو شد که خواستار تغییر سیاسی بودند مواجه شد. سد ترس شکسته شده و جنبشی پا گرفته است و مقامات جمهوری اسلامی همانطور که پیشبینی میشد، با سرکوب وحشیانه تظاهرات آرام و قطع اینترنت و سرکوب آزادی بیان و تشکلهای مردم ایران به اعتراضات پاسخ دادند».
جاوید رحمان در گزارش خود همچنین اضافه میکند که در روز ۳۱شهریور همراه با گزارشگران ویژه و کارشناسان مستقل؛ ضمن محکوم کردن سرکوب وحشیانه و بیسابقه از مقامات جمهوری اسلامی خواسته تا فوراً جلوی استفاده از نیروهای قهریه علیه اجتماعات مسالمتآمیز را بگیرند، اما این درخواستها نه تنها نادیده گرفته شد، بلکه بالاترین مقامات دولتی به نیروهای امنیتی دستور سرکوب بیشتر معترضان را دادند».
جاوید رحمان همچنین در گزارش خود پیرامون سرکوب بیسابقه توسط مقامات رژیم ایران اضافه میکند: «با گذشت بیش از پنج هفته از آغاز تظاهرات، واکنش خشونتآمیز و بیوقفه نیروهای امنیتی، منجر به کشته شدن دستکم ۲۱۵نفر از جمله دهها کودک و بازداشت ۶۳۸معترض در کردستان شده است.
وی با اشاره به حمله نیروهای امنیتی به مدارس گفت: «وزیر آموزش و پرورش روز ۱۱اکتبر تأیید کرد که تعداد نامعلومی از دانشآموزان پس از دستگیری به اتهام شرکت در تظاهرات ضددولتی به «مراکز روانشناسی» فرستاده شدهاند. کمیته حقوق کودک گزارش کرده که بسیاری از خانوادهها تحت فشار قرار گرفتهاند تا با اعترافات دروغین و اعلام اینکه فرزندشان خودکشی کرده، نیروهای امنیتی را تبرئه کنند».
گزارشگر ویژه حقوقبشر در ایران در پایان گزارش خود؛ بار دیگر بر نقش و مسئولیت جامعه بینالمللی در رسیدگی به معافیت از مجازات نقض حقوقبشر در ایران تأکید کرده و خواستار سازوکار مستقل تحقیق در مورد تمامی موارد نقض حقوقبشر منتهی به مرگ مهسا امینی و رویدادهای پس از آن شده است.
جاوید رحمان: باید سازوکار مستقلی از سوی جامعه بین المللی برای تحقیق و حسابرسی موارد نقض حقوق بشر در ایران ایجاد شود