محکومیت نقض فاحش حقوق بشر در ایران در پنجاه و چهارمین نشست شورای حقوق بشر ملل متحد
پنجاه و چهارمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از روز ۱۱سپتامبر (۲۰شهریور) در ژنو آغاز شد و تا ۱۳ اکتبر (۲۱مهر) ۲۰۲۳ ادامه خواهد یافت.
در این اجلاس نمایندگان کشورهای مختلف نقض فاحش حقوق بشر بهویژه موج اعدامها را محکوم کردند.
نماینده انگلستان گفت: رژیم ایران به سرکوب زنان و دختران ادامه میدهد. لایحه عفاف و حجاب برای ادامه این سرکوب است.
نماینده بلژیک گفت: به کارگیری و استفاده از خشونت به وسیله مقامات رژیم ایران علیه همه کسانی که از حقوقبشر دفاع میکنند و در برابر تبعیض مداوم و سیستماتیک علیه زنان و دختران موضع میگیرند، بهشدت محکوم میکنیم. ما از احکام سنگین صادر شده برای معترضان، از جمله استفاده از مجازات اعدام، نگران و وحشتزده شدهایم.
نماینده فنلاند تأکید کرد: رژیم ایران هیچ توجیهی برای مجازات اعدام بهویژه علیه کسانی که برای آزادی مبارزه میکنند ندارد.
نماینده سوئد گفت: در ایران، وضعیت حقوقبشر همچنان مایه نگرانی عمیق است. سرکوب خشونتآمیز اعتراضات و افزایش استفاده از مجازات اعدام نگرانکننده است. ما نسبت بهادامه بازداشتهای خودسرانه در ایران ابراز نگرانی میکنیم و خواستار آزادی همه شهروندان سوئدی و اتحادیه اروپا هستیم که بهطور خودسرانه بازداشت شدهاند.
نماینده آمریکا در شورای حقوق بشر گفت: رژیم ایران با سرکوب بیشتر به خواست مردم برای آزادی پاسخ میدهد.
همچنین در این نشست، نماینده نروژ گفت: نروژ عمیقاً نگران تلاشهایی است که در ایران با هدف کنترل بر زنان و دختران انجام میشود، از جمله لایحه حجاب اجباری که مجازاتهای شدیدتری را علیه زنان وضع میکند.
نماینده اسپانیا که به نمایندگی از اتحادیه اروپا در پنجاه و چهارمین نشست شورای حقوق بشر سخن میگفت، اظهار داشت: اتحادیه اروپا بهشدت نگران وضعیت حقوق بشر در سراسر ایران است، وضعیتی که در سال گذشته بدتر شده است. آزادی عقیده و بیان و دیگر آزادیهای مدنی و همچنین حقوق افراد متعلق به اقلیتهای قومی و مذهبی بهطور فزایندهیی محدود شده است.
ما از نحوه برخورد مقامهای رژیم ایران با مخالفتهای داخلی ابراز انزجار میکنیم. این شامل استفاده از احکام شدید و اجرای مجازات اعدام علیه افرادی است که از آزادیهای مدنی خود استفاده کردهاند.
نماینده هلند در شورای حقوق بشر ملل متحد گفت: ما همچنان نگران سرکوب شدید در ایران هستیم، بهویژه زنان و افراد متعلق به اقلیتهای قومی یا مذهبی. ما همچنین از رژیم ایران میخواهیم سرکوب را متوقف کند و اجازه دسترسی به گزارشگر ویژه و مأموریت حقیقتیاب را بدهد و با آنها همکاری کامل بکند.